Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat wij goede gebruikerservaring. Als u doorgaat met surfen op deze website gaat u akkoord. Meer informatie

Oke

Hoe Spider Solitaire te spelen

Spider Solitaire is het meest populaire kaartspel onder computerspelers. Dit spel heeft verschillende moeilijkheidsgraden, van zeer gemakkelijk tot zeer moeilijk, afhankelijk van het aantal gebruikte combinaties.

Doelstellingen

Sorteer alle stokjes in zo weinig mogelijk zetten. Hoe minder zetten je doet, hoe meer punten je krijgt.

Normen

Spider Solitaire wordt gespeeld met twee kaartspellen. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad, bestaan de decks uit één, twee of vier verschillende kleuren.

De kaarten zijn op het bord gerangschikt in tien kolommen. De onderste kaart van elke kolom, de kaart die bovenop de rest ligt, is de enige die gedekt is. De kaarten die niet in een kolom zijn geplaatst, worden in de rechterbenedenhoek gerangschikt.

Hoe te spelen

Om te winnen, moet je alle kaarten van het bord verwijderen, gebruikmakend van kolommen en ze in aflopende volgorde rangschikken, van koning tot aas. In two-suited en four-suited levels, moeten de speelkaarten van dezelfde kleur zijn, ook als je ze wilt verplaatsen.

Als je erin slaagt een nette stapel kaarten van dezelfde kleur en in aflopende volgorde te maken, zullen ze van het bord verdwijnen.

Als je geen zetten meer kunt doen met de kaarten op het bord, klik je op de onderste stapel en het spel zal een nieuwe rij kaarten uitdelen.

Verplaats niet slechts één kaart per keer. Als alle kolommen kaarten dezelfde kleur en nummervolgorde hebben, kunt u ze selecteren door met de muis naar de bovenkant van een van de kaarten te gaan en deze naar een andere positie te verplaatsen.

Score

In het begin heb je 500 punten. Vanaf dit punt zal het spel elke zet die je doet aftrekken. Je krijgt dan 100 punten voor elke club die je van het bord verwijdert.

Hints en tips

Maak de plek vrij als je kunt door kaarten van dezelfde kleur te pakken.

Laat de kaarten vallen en leg meer speelkaarten neer. Hoe meer kaarten in het spel, hoe meer zetten je kunt doen en hoe minder kans op blokkerende kolommen.

Bij het spelen met 2 of 4 kleuren, vermijd het leggen van lage kaarten op kaarten van een andere kleur.

Zorg ervoor dat je geen zetten meer doet totdat je nieuwe kaarten van de onderste stapel trekt.